ابزار رایگان وبلاگ

سنگهای قیمتی: ياقوت کبود sapphires
 
جندی شاپور (البرز)
علمی فرهنگی

 

ويژگيهاي توصيفي و زمين شناسي

 

نام سافیر از کلمه یونانی sapphires به معنی آبی مشتق شده اما آنها می توانند سیاه، بنفش، ازغوانی، آبی تیره، آبی روشن، سبز، زرد یا نارنجی باشند. رنگهای آبی آن به دلیل حضور تیتانیوم و آهن و رنگ قرمز آن به خاطر وجود کروم است.
بلور سافیر در سیستم تریگونال متبلور می شود و شکل گیری آنها به محل و تنوعشان وابسته است. برای مثال سافیرهای سریلانکا دو هرمی متبلور می شوند. سافیرها شکستگیهای صدفی دارند اما رخ واقعی ندارند و دارای درخشندگی شیشه ای هستند.
 
ياقوت كبود در عقايد ملل جهان
بر اساس فرضیه ای رایج، یاقوت کبود هنگامی به وجود آمد که ده فرمان بر روی لوحها نوشته شدند. پیشینیان معتقد بودند که یاقوت کبود به همراه خود نیروهای ویژه ای دارد و دارنده آن می تواند آینده را پیشگویی کند. پرنس چارلز حلقه ای مزین به این سنگ را در مراسم نامزدی به پرنسس دیانا هدیه کرده بود. از دیرباز یاقوت کبود نشانه فرزانگی و دانایی بوده است.
 
پراكندگي جهاني
سافیرهای برمه ای کیفیت بسیار عالی دارند. سنگها در بین ماسه های زرد و سخت یافت می شوند. رنگ در تعیین خاستگاه بسیار مهم است. سافیرهای آبی در سنگهای پگماتیتی کشمیر و در سنگریزه های دره های رودخانه ای وجود دارند. سافیرهای سریلانکایی آبی کمرنگ، بنفش، زرد، سفید، سبز و صورتی می باشد. سافیرهای نارنجی-صورتی پادپاراسکا نامیده می شوند.
کرندومهای زرد، سبز و آبی در کوئیزلند و استرالیا ديده می شوند. سافیرهای استرالیایی اغلب آبی کمرنگ و نوعی از آنها زرد مایل به سبز جذابی هستند. دیگر مکانها عبارتند از: برزیل، برمه، کنیا، مالاوی، تانزانیا، تایلند، زیمباوه.


 


Location:Tehran-Mehrabad
Temperature:12 °C
Comfort Level:9 °C
Dew point:-6 °C
Pressure:1016 millibars
Humidity:28%
Wind:30 km/h from 300° West-northwestDirection East-southeast
Last update:Sat 12:30 IRST

نظرات شما عزیزان:

مهسا
ساعت11:21---19 تير 1392
زیباست اگه می شد خرید که قشنگترم بود .از این مطالب قشنگمشنگ بذارید باحال می شه ها .بخدا..... .ولی واقعا مطالبت قشنگه موفق باشی.

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



درباره وبلاگ


به تارنمای جندی شاپور البرز خوش آمدید. دانشگاه گندی شاپور در عصر خود بزرگترین مرکز فرهنگی شد. دانشجویان و استادان از اکناف جهان بدان روی می‌آوردند. مسیحیان نسطوری در آن دانشگاه پذیرفته شدند و ترجمه سریانی‌های آثار یونانی در طب وفلسفه را به ارمغان آوردندنو افلاطونیها در آنجا بذر صوفی گری کاشتند. سنت طبی هندوستان، ایران، سوریه و یونان در هم آمیخت و یک مکتب درمانی شکوفا را به وجود آورد.
آخرین مطالب
نويسندگان